БФВТ преговаря за ефирно излъчване в телевизия с национален обхват на Суперфинала за мъже

БФВТ преговаря за ефирно излъчване в телевизия с национален обхват на Суперфинала за мъже

От БФВТ разпространиха до клубовете актуализирания вариант на спортно-състезателния календар за Сезон 2021. Промените се наложиха поради спешна заетост на басейн „Диана“ заради два кръга от Световната купа по модерен петобой, които са и олимпийски квалификации за Токио.

В същото време от БФВТ се застраховаха, че при други проблеми с басейните или заради пандемията, календарът може да претърпи и нови промени. Това всъщност е четвъртият вариант на разписаниято за Сезон 2021, след като първите два бяха променени заради вируса в края на миналата година и през януари. По третия стартираха първенствата до сегашните наложителни корекции.

В календара прави впечатление, че вече не е фиксирано мястото на Суперфинала в мъжкото първенство. Причината за това е напредналата фаза на преговори за ефирно излъчване в телевизия с национален обхват на мачовете за медалите при мъжете. И ако разговорите стигнат до успешен край двубоите няма как да са на „Диана“ в столицата, за където бяха насрочени  – защото организирането на качествено пряко ефирно предаване от този басейн е невъзможно. Преди това „Диана“ ще приеме на 8-9 май мачовете от финала на мъжкото първенство, който ще изпрати още два отбора в Суперфинала. За двубоите за отличията вече се класираха Локомотив НН и Аква Спорт.

БФВТ разпространи и програмата в два финални турнира – за жени и за мъже U17, които ще са в Бургас.

КАЛЕНДАР И СИСТЕМИ 2021 НОВО

U17 ФИНАЛ 28-30.05.21 Бургас

ЖЕНИ ФИНАЛ 26-27.06.21 Бургас