БФВТ премести от София в Бургас първата квалификация в мъжкото първенство

БФВТ премести от София в Бургас първата квалификация в мъжкото първенство

Басейн „Парк Арена ОЗК“ спешно прие в последния момент мачовете от първата квалификация на държавното първенство по водна топка за мъже Сезон 2023.

Двубоите бяха насрочени за столичния басейн „Диана“ от 13 до 15 януари. Но технически проблем с подръжката на водата наруши тренировъчния процес на столичните отбори в последната седмица. Продължаващите затруднения принудиха УС на БФВТ да потърси друг вариант за провеждането на турнира. В същото време управата на федерацията не пожела да рискува здравето на играчите чрез събирането на 10 отбора на „Диана“ в момент, когато концентрацията на хлор във водата и съответно във въздуха след изпаренията и конденза, е над допустимите граници.

В същото време изключително натовареният календар най-вече заради добавените регионални първенства в сравнение с миналия сезон, както и заради четирите национални отбора, които ще участват в европейските квалификации, прави отлагането на мъжката квалификация за по-късна дата невъзможно.

Така с решаващото съдействие на кмета Димитър Николов турнирът в последния момент бе преместен от басейн „Диана“ в бургаския „Парк Арена ОЗК“.

В квалификацията са заявени 10 отбора, разпределени в две групи. А – КПС Варна, Локомотив НН, Ботев 2000, Славия и Черноморец; Б – ЦСКА, Аква Спорт, Черно море, Комодор и Нептун.

Победителите в групите се класират директно за Суперфинала. А всички останали отбори ще играят във втората квалификация, където ще срещнат само съставите, с които не са се мерили сили в първата квалификация, от която резултатите се зачитат. Първите два тима от втората квалификация ще оформят Топ 4, а останалите отбори се включват във Финал Б.

Публикуваме програмата на турнира, която всъщност е програмата за София – мачовете в Бургас с датите и началните им часове са същите.