Ватерполист от Левски с награда от Националния исторически конкурс за разработка за водната топка

Ватерполист от Левски с награда от Националния исторически конкурс за разработка за водната топка

Разработка за ролята на спорта водна топка във възпитанието на децата спечели трета награда в Националния исторически конкурс на фондация „Ценности“. Автор на труда, озаглавен „ПАС!“, е Дечо Павлов, ватерполист от „Левски“ и ученик от 91-а Немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов” в София, а негов научен ръководител е Николай Кръстев – главен редактор на списание „Спринт“.

Темата на 11-ото издание на Националния исторически конкурс 2018/2019 бе „Децата в историята“, а право на участие имаха всички ученици от 8 до 12 клас. За първи път конкурсът се провежда през 1998 г. и досега в него са се включили над 1600 деца и младежи. Фондация „Ценности“ провежда конкурса съвместно с Национален дарителски фонд „13 века България“.

„Дечо свърши страхотна работа – сподели Николай Кръстев. – Събра много информация от различни източници, разговаря с треньори по водна топка от различни поколения – Георги Гаджев, Орлин Тодоров, Ангел Бенински, и в обемната си работа показа по прекрасен начин колко хубав и възпитателен спорт е водната топка. И как спортуването винаги е много важен фактор при оформянето на младите хора като будни и борбени натури, как спортът създава приятелства и полезни навици за цял живот.“

Официалното награждаване на призьорите в Националния исторически конкурс е в събота, 22 юни 2019 г., от 11 ч. в зала „Тържествена“ на Централния военен клуб в София. Входът е свободен.

Информация за конкурса ТУК