Водна топка пред „Арена Армеец“!

Водна топка пред „Арена Армеец“!

Водната топка стъпи пред „Арена Армеец“! Това стана в деня на официалното откриване в София на Европейската седмица на спорта Be Active. Инициативата бе открита официално от спортния министър Красен Кралев.

Над 50 федерации и спортни организации организираха свои щандове по време на спортното изложение в най-голямата зала в столицата. Сред тях е и Българска федерация по водна топка.

На щанда на БФВТ има монитор, на който постоянно вървят записи от мачове от европейското първенство по водна топка за юноши U15 в Бургас това лято. Столичните клубове „Левски“, ЦСКА, „Славия“ и „Локомотив НН“ участват с рекламни материали и флайери, които целят популяризиране на водната топка и набиране на нови състезатели.

23 септември беше първият ден на панаира – по-скоро официален с откриването и гостуването на много големи спортисти на България. От 24 до 26 септември (вторник до четвъртък) са дните, в които се очаква на изложението да пристигнат много столични ученици – Министерството на образованието и науката е партньор на Министерството на младежта и спорта в организацията на инициативата.

Пред „Арена Армеец“ е монтиран подвижен басейн от „Акватек“, на който малките ватерполисти на „Левски“ показаха някои от красивите неща на водната топка. За съжаление първата демонстрация по водна топка на панаира съвпадна със започналия силен дъжд в София. Със сигурност ще има втора демонстрация от 12 до 13 часа на 25 септември 2019 г., сряда.

На изложението дойдоха и млади ватерполисти от ЦСКА, „Славия“ и „Локомотив НН“. Със свой щанд участва и фирма „Делфина“.

Снимки: waterpololevski.com, КВТ „Славия“, КВТ ЦСКА и Николай Кръстев