В Бургас се разпределят медалите в мъжкото първенство

В Бургас се разпределят медалите в мъжкото първенство

Този уикенд в Бургас ще бъдат разпределени медалите в държавното първенство по водна топка за мъже. В събота и неделя (20-21 април 2019 г) на басейн „Парк Арна ОЗК“ са двубоите от финалната четворка в шампионата. Три от мачовете ще бъдат предавани пряко по БНТ 3.

Зрителите в цялата страна ще имат възможност да наблюдват директно двата полуфинала в събота. От 17,30 ч е варненският сблъсък между „Аква Спорт“ и КПС „Варна“. А от 19 ч. един срещу друг излизат столичните „Локомотив Никола Нанов“ и ЦСКА. Този мач е най-напрегнатият в българската водна топка в последното десетилетие. За последните 10 години ватерполистите на ЦСКА са спечелили 4 титли при мъжете, а „Локомотив Нн“ – 3, но сред тях са и последните два шампионата през 2017 и 2018 г.

В неделя от 15 ч е мачът за третото място, а финалът по програма е насрочен за 17 ч. Двубоят за титлата също ще бъде излъчен в пряк ефир от БНТ 3.

Българската федерация по водна топка апелира към приятелите на спорта в Бургас и по-специално към членовете и състезателите на трите бургаски клуба по водна топка – „Черноморец“, „Нептун“ и КВС „Бургас“, да посетят мачовете на „Парк Арена ОЗК“ и да създадат хубава атмосфера за срещите, които се очертава да бъдат много интересни.