Дарий Дановски на среща с министър Весела Лечева

Дарий Дановски на среща с министър Весела Лечева

Дарий Дановски, председател на БФ водна топка, беше на среща с министъра на младежта и спорта Весела Лечева в Спортната палата в столицата. На разговора, който продължи 45 минути, Дановски запозна министър Лечева както с най-близките и с по-далечните планове на федерацията, така и с най-сериозните проблеми пред водната топка у нас в момента.

Акцентът беше върху амбицията на БФВТ да организира и осигури вече заявеното предстоящо участие на няколко национални отбора в европейските квалификации догодина. Както и за намерението на федерацията да поиска домакинство както на квалификационен турнир, така и на някое от европейските първенства за подрастващи. Но най-важни бяха разговорите около възможните варианти за по-ефективно използване на басейните.

Дарий Дановски„Впечатлен съм от отношението на г-жа Лечева и разбирането, което тя прояви към проблемите на нашия спорт – заяви Дановски след срещата. – Разчитаме на нейната намеса в момента най-вече по отношение на възможно оптимизиране на графика на басейните, на които се тренира и играе водна топка с цел осигуряване на повече часове и вода за спорта ни. А също така и за евентуални варианти водната топка да разшири географията си на нови басейни в столицата, както и да навлезе и в други български градове, като сега това опира най-вече до възможности да използваме настоящата материална база – става дума за басейни, разбира се, които са годни за практикуване на водна топка.“