Два отбора на OLYMPIC TALENT TEAM U13 играят на турнира HABAWABA в Гърция

Два отбора на OLYMPIC TALENT TEAM U13 играят на турнира HABAWABA в Гърция

Общо 20 млади български ватерполисти, родени 2010 година, ще играят под името OLYMPIC TALENT TEAM U13 на международния турнир HABAWABA GREECE 2023. Мачовете са в Атина от 6 до 9 юли 2023 г. Надпреварите от веригата HABAWABA традиционно са едни от най-привлекателните сред турнирите за подрастващи ватерполисти в Европа.

Българските играчи са разделени в два състава, които ще бъдат водени от Ивайло Пачалиев и Николай Стаматов. Момчетата са селектирани след провеждането на Olympic Talent Camp U13 2023 във Варна от 3 до 8 април, в който се включиха 50 млади ватерполисти – момчета и момичета. Тогава кампът премина под ръководството на треньорите Александър и Ивайло Пачалиеви и Николай Райков.

Създаването на Olympic Talent Camp U13 и на OLYMPIC TALENT TEAM U13 са част от работата по основната стратегическа цел на БФВТ – влизане в Топ 8 на Европа за мъже през 2032 г., което да позволи на националния отбор на България за мъже да участва в олимпийските квалификации за игрите в Лос Анджелис през същата година.

Повиквателна Olympic Talent Team Habawaba Greece 2023

ПРОГРАМА – HABAWABA GREECE 2023_GROUPS SCHEDULE