Два трофея за КПС Варна в един ден

Два трофея за КПС Варна в един ден

Два от отборите на КПС Варна вдигнаха трофеи в един ден. Случи се в държавното първенство за мъже U19 и в турнира за Купата на БФВТ за жени U15. Мачовете и в двете състезания се играха на плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Така сезонът във водната топка завърши вече за три възрасти, след като преди седмица отборът на Локомотив Никола Нанов спечели титлата при жените на финалния турнир в Бургас.

Юношите старша възраст на КПС „Варна“, водени от Найден Найденов се окичиха със златните медали в държавното първенство за втора поредна година. Сега спечелиха във финалния турнир първо срещу „Аква Спорт“ със 17-5, а след това и срещу „Черноморец“ с 13-8. Междувременно бургазлии надиграха „Аква Спорт“ с 14-11. Така се оформи и следната призова тройка: КПС „Варна“, „Черноморец“ и „Аква Спорт“.

Девическият отбор до 15 г. на КПС „Варна“ с треньор Йорданка Павлова също завърши на първо място след два спечелени мача – срещу „Арена Бургас“ с 16-4 и „Ботев 2000“ с 21-5. Отборът от Бургас надделя над врачанки с 15-7. Крайно класиране жени U15: КПС „Варна“, „Арена Бургас“, „Ботев 2000“.