Три загуби на националите U15 на турнира в Тбилиси

Три загуби на националите U15 на турнира в Тбилиси

Три загуби записа на международния турнир в Тбилиси националният отбор U15. Младите родни ватерполисти първо отстъпиха пред Турция с 9-14, а след това и пред домакина Грузия с 6-17. Днес съставът ни загуби от Украйна с 8-14.

Общото впечатление е, че българският състав играе борбено и с голямо желание, държи се равностойно през първата половина на мачовете, но след това отпада физически повече от съперниците и негативният резултат набъбва.

В първия двубой с Турция до втората минута на третата четвърт резултатът е бил 6-8, а след това българският отбор последователно два пъти не е успял да отбележи гол при игра с числено превъзходство. До края на мача българите са записали 3 гола срещу 6 за турците за крайното 9-14.

В мача срещу грузинците, които безспорно са най-добрият отбор на турнира, и то с класа над останалите, след първите две части резултатът е бил 4-6. Но през третата и четвъртата четвърт ситуацията във водата коренно се е променила за 2-11 само след голямата почивка, за да се стигне до общото 6-17.

Картината бе същата и в мача срещу Украйна. 6-6 в началото на третата част и крайно 8-14.

На българския национален отбор с треньори Ангел Бенински и Найден Найденов предстои тридневен съвместен лагер с грузинския състав в Тбилиси, където от 28 до 31 март е европейската квалификация в група D за първото континентално първенство за U15, което ще е в Бургас от 21 до 28 юли 2019 г. В група D са отборите на Сърбия, България, Грузия, Словакия, Литва и Азербайджан, като България със сигурност ще играе на европейското като домакин, заедно с първите три отбора в шестицата.