Двукратен олимпийски шампион води националния отбор за момчета на България

Двукратен олимпийски шампион води националния отбор за момчета на България

Двукратен олимпийски шампион е новият селекционер на националния отбор по водна топка на България за момчета, родени 2008-2009 г. Разширеният състав на тима вече е на първия си лагер в Благоевград, воден от именития сръбски специалист Жарко Петрович.

Петрович е носител на два златни олимпийски медала от игрите в Рио 2016 и Токио 2020 като пом.-треньор на Деян Савич. В момента Петрович е на същата длъжност и в щаба на Урош Стеванович – настоящият старши треньор на мъжкия национален отбор на Сърбия. Именно със санкцията и разрешението на Стеванович новият национален наставниник на българския представителен отбор за 13-14 годишни ватерполисти е подписал договора си с БФ Водна топка. Ангажиментът на известния сръбски треньор с родната федерация засега е за две години.

В момента на 50-метровия басейн в Благоевград върви първият лагер под ръковоството на Петрович. Събрани са 40 млади ватерполисти. Планира се догодина сърбинът да събере и селектира и националния отбор за момчета, родени 2010 г.

Жарко Петрович работи с Деян Савич в периода 2014-2021 като е част от всички успехи на сръбската мъжка водна топка през това време. Преди това две години е пом-треньор в националния отбор на Сърбия за юноши.

Пълната спортна биография на Жарко Петрович ТУК