„Делфина“ подкрепи лагера на юношите U17 в Камчия

„Делфина“ подкрепи лагера на юношите U17 в Камчия

Фирма „Делфина“ подкрепи финансово лагера на националния отбор за юноши U17 (родени 2004 и 2005 г), който започна на спортен комплекс „Камчия“ на 24 октомври и ще продължи до 1 ноември 2020 г. на спортния комплекс „Камчия“. В подготовката участват 17 състезатели под ръководството на главния треньор на БФВТ Тома Томов и старши треньора Найден Найденов.  Втората фаза на селекцията ще е по време на квалификацията на държавното първенство във възрастта U17, в която ще бъдат наблюдавани всички състезатели. На базата на експертна оценка играчите, които покажат добри изяви, ще бъдат включени в състава за следващия етап от подготовката заевропейската квалификация от 7 до 9 април 2021 г.

На комплекса в Камчия тренира и националният отбор за девойки U17 под ръководството на Томов и старши треньора Васил Нанов. Съставът се готви за участие в европейското първенство в Шибеник (Хърватия) от 22 до 29 август 2021 г. Подготовката на девическия отбор е подсигурена финансово от Министерството на младежта и спорта.

Преди заминаване на отборите за Камчия БФВТ заплати PCR тестове на всички състезатели, поканени за участие в лагерите, както и на треньорския състав.