Демонстрации по водна топка на подвижен басейн пред „Арена Армеец“

Демонстрации по водна топка на подвижен басейн пред „Арена Армеец“

Демонстрациите по водна топка на малък подвижен басейн, който ще бъде монтиран пред столичната зала „Арена Армеец“, със сигурност ще бъдат една от атракциите на предстоящата Европейска седмица на спорта (23-30 септември 2019) в София.

В подвижния басейн ще има и надуваема врата за водна топка, а в демонстрациите ще участват деца от столичните клубове ЦСКА, „Славия“, „Локомотив НН“, „Левски“ и ЦДНА 2013.

Участието на водната топка в  Европейска седмица на спорта (23-30 септември 2019) в София е инициирано от Българската федерация по водна топка. Основни организатори у нас на европейската инициатива са Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.

Първата демонстрация ще е между 11 и 13 часа на 23 септември 2019, а втората – по същото време на 25 септември. Възможно е да има и още демонстрации на 24 и 26 септември.

Освен това Българска федерация по водна топка ще има щанд в зала „Арена Армеец“ по време на спортния панаир, на който ще бъде представен спортът водна топка. На специален монитор постоянно ще вървят мачове от европейското първенство по водна топка за юноши U15 в Бургас това лято, а столичните клубове ЦСКА, „Славия“, „Локомотив НН“, „Левски“ и ЦДНА 2013 ще презентират дейността си с рекламни материали.

„Относно участието ни в Европейската седмица на спорта сме в контакт с Министерството на младежта и спорта още от месец май – каза Петър Петров, председател на БФВТ. – Инициативата е много добра, защото дава възможност на спортовете да бъдат показани пред много деца от София чрез демонстрации в дните между 23 и 26 септември. Монтирането на басейн, макар и малък, пред „Арена Армеец“, и нашите демонстрации там, очаквам да са сред най-привлекателните на шоуто, което ще продължи във и извън залата няколко дни. Разчитам, че клубовете ще презентират добре своята дейност и себе си по време на панаира на щанда на БФ водна топка и ще бъдат достатъчно активни, защото така ще могат да наберат деца за школите си.“

Програма Европейска седмица на спорта 2019 ТУК