Кампът на Свилен Пиралков и Мирко Блажевич на Кранево е от 12 до 18 август

Кампът на Свилен Пиралков и Мирко Блажевич на Кранево е от 12 до 18 август

Световни и именити треньори по водна топка пристигат за тренировъчен камп през август в базата Аквалайф в Кранево. Ще участват млади ватерполисти – момчета и момичета, родени 2007, 2008 и 2009, 2010 и 2011 година. Заниманията от 12 до 18 август ще бъдат водени от авторитетните и много успешни специалисти Свилен Пиралков и Мирко Блажевич.

Тренировъчен камп у нас с подобни големи имена във водната топка със сигурност не е провеждан този век. В края на миналата година Пиралков и Блажевич направиха двудневен семинар на „Диана“ в София с българските треньори по водна топка. Тогава семинарът беше организиран и проведен от Българската федерация по водна топка.

Лагерът в Кранево предвижда двуразови специализирани тренировки по 2 часа, спане и храна на блок маса, фитнес, сауна и анимационна програма в комплекса и на плажа, както и чадър там, достъп до всички спортни обекти на комплекса и подаръчен комплект „Water Polo Skills“. Ще има възможност и за провеждане на Мастър клас под ръководството на Свилен Пиралков.

Свилен Пиралков е състезател на ЦСКА и Славия. Дълго играе в Испания, където с националния отбор печели бронзов медал от световното Мелбърн 2007, участник е на олимпийските игри Пекин 2008. През 2012 г. става голмайстор на Европа. Вече десетилетие Пиралков е селекционер и треньор на най-добрите подрастващи ватерполисти на Каталунската федерация по водна топка в Барселона (б.р. – в Каталуня има над 40 клуба по водна топка и областта дава основата на испанските национални отбори във всички възрасти). Девета година Свилен Пиралков е пом.-треньор на последните двама наставници на мъжкия национален отбор на Испания, с който това лято в Будапеща стана световен шампион.

Мирко Блажевич е работил с голям успех в клубните отбори на Бечей (Югославия), Ядран (Херцег Нови – Черна гора), Бреша (Италия) и Барселонета (Испания), с които е печелил много национални титли и купи и три европейски трофея. Междувременно 1997 – 2006 г. е треньор и/или старши треньор на националните мъжки отбори на Югославия, Сърбия и Черна гора и Черна гора (4 години). За този период от европейски първенства има 3 златни и 1 сребърен медал, от световни шампионати – злато (Монреал 2005), сребро (Фукуока 2001) и два бронза (Пърт 1998 и Барселона 2003) и от олимпийски игри – сребро (Атина 2004) и бронз (Сидни 2000). През 2016 г.бе начело на отбора на Бразилия (2013-2015). В момента работи в Испанската федерация по водна топка – в щаба на женския национален отбор.

Подробности и информация: Светозар Владков, +359 898 57 59 78, waterpoloskillsbg@gmail.com