Любослав Бонев е новият изпълнителен директор на БФВТ

Любослав Бонев е новият изпълнителен директор на БФВТ

Любослав Бонев е новият изпълнителен директор на БФ Водна топка. Това стана с единодушно решение на заседание на Управителния съвет на федерацията. Бонев заменя на поста Никола Нанов, чийто договор изтече в края на октомври.

Бонев е преминал през всички ешелони на водната топка. Дългогодишен национален топ състезател, участвале  в най-големите спортни форуми. Любослав е част от златната епоха на българската водна топка.
След състезателната си кариера, в продължение на 4 години работи в Испания като главен треньор във федерацията на Мадрид по водна топка. След това и до днес, повече от 20 години, работи като спортен администратор, заемайки мениджърска позиция в компанията на Лъчезар Танев, базирана в Барселона.

„Радвам се, че Любо прие да работи за нашата кауза и за постигане на поставената цел пред българската водна топка – заяви Дарий Дановски, председател на УС на БФВТ. – А целта е през 2032 година мъжкият ни национален отбор да влезе в Топ 8 на Европа, с което да спечели право да играе на квалификациите за летните олимпийски игри същата година. Любо предстои да сформира екип, с който да вървим напред. Предстои ни и преструктуриране на помощните органи на федерацията с цел ефективност и изпълнение на програмата за развитие на българската водна топка за следващите 10 години.“