Мъжете тръгнаха със загуба от Германия в Малта

Мъжете тръгнаха със загуба от Германия в Малта

Мъжкият национален отбор очаквано тръгна със сериозна загуба от Германия на старта на европейските квалификации в група „B“ в Малта. Силно подмладеният състав на практика изигра първия си официален мач, след като бе сформиран от БФВТ след шестгодишно прекъсване. Момчетата, водени от Павел Цеков и Николай Райков, отстъпиха пред германците с 3:24 (1-5, 0-9, 2-4, 0-6).

Отборът ни на практика не успя да излезе цял мач от жестоката преса на германците по цялото игрище. Съперниците, в чийто състав личат и четирима играчи със сръбски имена, са абсолютни фаворити в групата. Немците традиционно са много силни физически и с отлична плувна подготовка. Пресата им пречупи играта на българите, които отстъпваха на съперниците си във всички фази на играта.

Головете за България отбелязаха Микаел Методиев, Мартин Дончев и Александър Велков.

От видяното в другия мач Малта – Украйна 14-7 (2-1, 3-0, 5-3, 4-3) стана ясно, че отборът на Германия е най-добрият към този момент в групата.

Българите играят в събота от 19,30 наше време срещу Украйна и от 10 ч. в неделя срещу Малта. За европейското първенство в Нетаня, Израел се класират първите отбори от четирите квалификационни групи, както и три от вторите състави с най-добри показатели.

Снимка Николай Кръстев