Мъжкото първенство приключва на 25-26 юли в Бургас, БФВТ поема разходите на клубовете и по организацията

Мъжкото първенство приключва на 25-26 юли в Бургас, БФВТ поема разходите на клубовете и по организацията

Отложеният Суперфинал в държавното първенство по водна топка за мъже ще се играе на 25-26 юли 2020 г. в Бургас на басейн „Флора”, реши Управителният съвет на БФБТ. Двубоите трябваше да са на същото място миналия уикенд, но не се състояха поради поради положителна проба за COVID-19 на състезател от отбора на Аква Спорт (Варна). Всички разходи по провеждане на състезанието, както и разходите на участващите отбори, ще бъдат за сметка на федерацията. Полуфиналните двойки са: Черноморец – Аква Спорт и КПС Варна – Локомотив НН.

На същото заседание УС на БФВТ прие важни решения относно начина, по който ще се процедира в държавните първенства за всички възрасти при установяване на положителна проба от COVID-19 в някои от участващите отбори. Обявената програма не се променя. Отборът с положителна проба е задължен да представи отрицателни PCR тестове на състезателите и треньорите си най-късно ден преди началото на съответния турнир, за да бъде допуснат до участие. Ако не го направи се отстранява от участие и заема последното място в турнира.

Също така се дава възможност на отборите да обявят писмено отказ от участие в даден турнир най-късно 24 часа преди началото му поради наличие на притеснения в клуба около епидемологичната обстановка. И в този случай въпросните отбори заемат последното място в съответния турнир.

В случаите, когато има отстранен/отстранени отбори от даден турнир и той не може поради това да се проведе в обявения предварително формат ще се прибягва до системата „всеки срещу всеки”.