Националите започват евроквалификацията срещу домакина Грузия

Националите започват евроквалификацията срещу домакина Грузия

Българският национален отбор по водна топка за юноши U15 започва европейската квалификация в група D в Тбилиси с мач срещу домакина Грузия. Двубоят е в четвъртък, 28 март, от 19,30 часа местно време. В групата са още съставите на Сърбия, Словакия, Литва и Азербайджан.

Според регламента за европейското в Бургас (21-28 юли) ще се класират първите три отбора от група D, както и съставът на България като домакин на шампионата независимо от резултатите на нашия тим в Тбилиси. На база на резултатите от квалификациите ще се тегли и жребият за първенството в България. Победителите в квалификационните групи ще са водачи на групи в Бургас, а вторите отбори ще са подводачи и също ще са поставени в една урна при жребия.

Програма на отбора на България в Тбилиси

28 март, четвъртък  Грузия – България, 19,30 ч.

29 март, петък  България – Сърбия, 17,30 ч.

30 март, събота  Литва – България, 9,00 ч.

30 март, събота  България – Азербайджан, 17,00 ч.

31 март, неделя  Словакия – България, 10,30 ч.

Началните часове са в местно време

Другите групи: А – Франция (домакин), Хърватия, Испания, Холандия, Беларус, B – Словения (домакин), Италия, Гърция, Румъния, Украйна,  Малта, С – Черна гора (домакин), Унгария, Русия, Турция, Молдова. За европейското ще се класират по 4 отбора от трите групи, три от група D и България.