Две загуби на националите U17 на турнира в Румъния

Две загуби на националите U17 на турнира в Румъния

Националният отбор по водна топка за юноши U17 загуби първите си два мача на международния турнир във Фокшани, Румъния. На старта на състезанието българите, водени от треньорите Николай Николов – Майката и Христо Левичков, отстъпиха с 10:13 пред състава на Молдова. Във втория двубой българите паднаха и от домакина Румъния с 4:15.

Нашият тим е започнал уверено двубоя  с 2:0 срещу молдовците, после водачеството в резултата се е сменяло на няколко пъти до 9:9. Тогава Никола Дончев е бил ударен в лицето за втори път в мача и напуснал басейна с разбит нос. Грубата игра на молдовците определено е разколебала българския отбор, който е изпитвал и затруднения с прилагането на новите правила, при които му се налага да играе за първи път.

Във втория двубой срещу Румъния по мнението на треньорски екип отборът ни е играл по-добре отколкото в срещата с Молдова. Но румънския състав определено е най-добрият на турнира във Фокшани и затова резонно се е стигнало до загуба на българския тим с 4:15.

На българския състав му предстоят още един мач на турнира – срещу Беларус.

Двубоите са подготвителни за европейската квалификация от 2 до 5 май в Истанбул. На нея съперници на българите ще са отборите на Турция, Холандия, Украйна и Молдова, като първите два тима в групата ще се класират за финалите на европейското първенство. И квалификациите, както и шампионатът в Минск, ще се играят по новите правила.