Правителството забрани състезанията за деца и разпореди мачове без публика

Правителството забрани състезанията за деца и разпореди мачове без публика

Във връзка с разпространението на коронавирус в Република България правителството излезе с решение за ограничаване на масовите и публични масови прояви, в това число и спортни, за неограничено време от 8 март 2020 г. Забраняват се състезанията с участие на деца, а всички спортни състезания ще се провеждат без публика до снемане на ограниченията.

Ето и пълният текст на съобщението до медиите от Министерството на младежта и спорта от 8 март 2020 г. по повод решението на Министерски съвет на Република България от същия денMMS_press_merki_koronavirus:

В областите Габрово и Плевен се преустановява провеждането на спортни мероприятия до второ нареждане. Това се казва в заповед № РД-09-196/08.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и изпратена до всички лицензирани спортни организации и техните членове.

На територията на останалите области от страната провеждането на спортни мероприятия ще се извършва без публика.

Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

Тази мярка е предвидена в заповед на Министерството на здравеопазването, издадена след днешното извънредно заседание на Министерския съвет и по препоръка на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Заповедта е приета като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19.

СЪОБЩЕНИЕ МИНИСТЕРСТВО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА