Раздяла с Емил Тодоров – бащата на водната топка в Кърджали

Раздяла с Емил Тодоров – бащата на водната топка в Кърджали

На 26 септември 2021 г. след дълго боледуване почина Емил Тодоров. Бащата на водната топка в Кърджали си отиде от света на 76 г. Ден по-късно – на 27 септември, поклонението пред тленните останки на Емил Тодоров в Кърджали беше почетено от много роднини и приятели на големия треньор по водна топка, както и от много негови състезатели и възпитаници.

Преди 52 г. именно Тодоров поставя основите на водната топка в Кърджали, основавайки клуб по мъжкия спорт в града. С неуморната си работа в името на спорта за повече от 4 десетилетия Тодоров открива, изгражда и възпитава няколко хиляди ватерполисти. По този начин превръща спорта в един от основните за региона, а Кърджали пък става твърдина в българската водна топка, като дава много добри състезатели и треньори на всички български клубове, както и наснационалните отбори.

През лятото на 2019 г. по време на честванията на половин век водна топка в Кърджали Емил Тодоров получи специални благодарствени плакети от Българска федерация водна топка, от клуб „Арда 2008“ и от Община Кърджали за огромния си принос в развитието на водната топка в града, региона и в цяла България.

Българска федерация водна топка изказва съболезнования на всички роднини, близки, състезатели и приятели за загубата на достойния човек Емил Тодоров!

Бог да те прости, Емо!

Тома Томов връчва на Емил Тодоров почетен плакет от името на БФВТ за големи заслуги по време на празника за 50-годишнината на водната топка в Кърджали през 2019 г.