Светозар Добричков с престижно класиране в авторитетен световен фотоконкурс

Светозар Добричков с престижно класиране в авторитетен световен фотоконкурс

Известният спортен фоторепортер Светозар Добричков, познат във фейсбук и като Dobrichkofphoto, записа престижно участие и класиране в един от най-авторитетните конкурси за спортни снимки в света. Светозар, който е направил едни от най-хубавите снимки от българската водна топка в последното десетилетие, е получил много голямо признание на конкурса „35 awards ACTIVE SPORTS“ за 2021 г. В надпреварата участваха 2387 майстори на камерата от 960 града на 122 държави по света. Общо са изпратени 6631 спортни снимки.

Една от снимките на Добричков – от състезание по плажен хандбал, влезе в Топ 3% на най-добрите снимки от конкурса. А авторът пък е в Топ 6% от най-добрите фотографи.

Конкурсът е на два етапа. В първия всички участници гласуват за снимките на своите конкуренти, които са анонимни при подаване на вота. Кадрите, събрали най-много гласове, във втория етап се оценяват от международно жури, което включва известни спортни фоторепортери от цял свят.

Добричков е пратил общо три снимки – хандбалната и две от водна топка, които са класирани съответно в Топ 15% и в Топ 20%.

Поздравления за Светозар Добричков, автор на страхотни кадри от водната топка и плуването, публикувани през годините в BGSWIM.COM, WATERPOLOBG.COM и списание „Плуване & Водна топка“.

Публикуваме и дипломата на Добричков от конкурса.