Стоян Александров на 70!

Стоян Александров на 70!

Днес, 10 октомври 2022 г., Стоян Александров отбелязва своята 70-годишнина.

Повече от половината от живота на Стоян – значима фигура в българската водна топка, е свързана със Славия. Първо като играч, а след това и като треньор и ръководител при „белите“. В момента Александров е председател на клуба по водна топка на Славия. Преди това е успешен състезател – вратар в школата на Локомотив (Сф). После играе и в Славия и Академик.

Така до 1986 г., когато започва като треньор – отново в Славия, разбира се. Тогава големият ватерполист Георги Гаджев и доскорошен главен треньор в Локомотив НН, е зам.председател на дружество Славия. И тандемът Гаджев – Александров дава второ дихание на водната топка при „белите“ с възстановяването й след петгодишен таймаут.

Александров като треньор три пъти е шампион на България с мъжкия отбор на Славия, с който четири пъти е печелил и Купата на България. Освен това е бил и национален треньор на мъжкия представителен отбор на страната.

Управителният съвет на БФВТ, вече начело с новоизбрания председател Дарий Дановски (също играл и в Славия и шампион и с „белите“), поздравява Стоян Александров и му желае много здраве и нови успехи в утвърждаването на Славия като водещ клуб у нас, като по така задздравява и позициите на българската водна топка като цяло.

Бъди жив и здрав, Стояне! И все така успешен!

Долният материал е публикуван първо в алманаха „Сто години Славия“, а след това и в сайта Bgswim.com.

Стоян Александров – спасителят, който стана легенда