Убедителна победа срещу Австрия на евроквалификацията в Марибор – 25:15!

Убедителна победа срещу Австрия на евроквалификацията в Марибор – 25:15!

Втора поредна победа спечелиха българските ватерполисти от националния отбор за мъже U17 в група В на европейската квалификация в Марибор. След като съставът, воден от Петър Йонов и Николай Николов – Майката, първо успя да наложи волята си над домакина Словения с 15-13 в петък вечерта, сега младите българи стигнаха до нов успех. Този път и категоричен в игрово цифрово изражение – 25-15 (6-4, 6-1, 7-5, 6-5) срещу Австрия. В дебютния си двубой в Марибор нашият тим отстъпи пред Франция със 7-21. А в последния си мач излиза утре (неделя, 19 март) от 10,30 ч. българско време срещу силния отбор на Германия.

От доста време не се помни официален мач на български национален отбор в мъжкото направление, който да бъде спечелен убедително и доста преди края на двубоя. Но и също така мач, в който треньорите да имат възможност да пуснат в игра целия си състав, разпределяйки достатъчно време във водата на всички състезатели. Точно това се случи срещу австрийците.

Най-резултатен беше Самуил Иванов, който се развихри с 8 гола. По три добавиха Веселин Ганчев и Георги Сърчалиев, по два – Мартин Янков, Живомир Добрев, Александър Каменов, Калин Узунов и Дарио Дановски, а един път отбеляза Даниел Тотев.

Отново на постоянното си добро ниво, както досега в турнира, се изяви титулярният вратар и капитан на българския отбор Младен Димитров, който игра първите три части. След това на вратата застана Калоян Кожушков, също направил хубави неща.

Снимка ЛЕН