УС на БФВТ

Константин Динев – председател на УС на БФВТ

Бизнесменът Константин Динев – Коко бе избран единодушно за председател на Българската федерация по водна топка на общото събрание на организацията на 24 февруари 2015 г. в София. Динев е познато име както във водната топка, така и в българския спорт. Сам бивш елитен ватерполист, той е закърмен с водната топка, защото е син на Иван Динев – Чики, единият от двамата треньори по водна топка у нас за ХХ век. Константин Динев e четвърти в Европа като играч в младежкия национален отбор на България от първенството на Стария континент във Варна през 1990 г. Динев е бил президент на ватерполните клубове „Вихрен” (Сандански) и ЦСКА, както и на футболните клубове „Вихрен” и „Локомотив” (Пловдив).

Димитър Николов
Икономист. Втори мандат кмет на Бургас, превърнал града в едно от най-добрите места за живеене в страната. Голям приятел и подръжник на спорта, в това число и на водната топка. По негова инициатива спортната база за плувните спортове в Бургас е една от най-добрите в страната.

Валентин Вълев
Бизнесмен. Основател и собственик на фирмите „Експрес Гаранцион“, специализирана в жилищно, хотелско и промишлено строителство и “Акватек”, изграждаща аквапаркове, басейни и СПА центрове. Собственик и на веригата хотели „Аква“ във Варна, Бургас и София. Зам.-председател на Камарата на строителите в България.

Николай Крулев
Юрист. Дългогодишен спортен ръководител и деятел. Изпълнителен директор на БФВТ през 80-те години на ХХ век. Ръководил е различни спортни структури, сред които Националната асоциация за военен спорт, Високопланински спортен комплекс „Белмекен“ и други.

Кирил Кавдански
Бизнесмен. Дългогодишен спортен деятел. Работил в структурите на Българския олимпийски комитет и на държавното управление на спорта.

Илиян Пенев
Бизнесмен. Понастоящем живее и работи в Барселона. Там притежава няколко много успешни ресторанта и заведения за бързо хранене.

Николай Кръстев
Журналист. Работи в списание “Спринт”. Председател на Асоциацията на българските плувци (АБП), която от 6 г. издава сп. “Плуване & Водна топка”, на което е и главен редактор. Вече 14-а година АБП развива успешно и поддържа Първи български плувен сайт – www.bgswim.info.