11 отбора играят в мъжкия шампионат

11 отбора играят в мъжкия шампионат

Държавното първенство по водна топка за мъже започва с участието на 11 отбора. Столичният басейн „Диана“ и покритият басейн на комплекс „Приморски“ във Варна приемат двубоите от двете групи на Квалификация № 1.

В столицата ще играят съставите на Локомотив НН, ЦСКА, Славия, Левски, Черноморец и северномакедонския Бета (Скопие). В черноморската ни столица са мачовете между петте варненски клуба – КПС Варна, Черно море, Аква спорт, Комодор и Тича. Срещите и в двете групи са от петък до неделя (29 ноември – 1 декември 2019 г.)

Регламентът предвижда победителите в двете групи да се класират директно за Суперфинала на държавното първенство. А заелите 2, 3 и 4 място в двете групи оформят шестица, която играе Квалификация 2 и излъчва още два отбора за Суперфинала.

Локомотив НН е трикратен шампион за последните 3 години, като на финала в последното първенство се наложи над носителя на Купата на България за 2019 г. – КПС Варна в Бургас. Аква Спорт спечели бронзовите медали, след като победи в малкия финал ЦСКА.

МЪЖЕ КВАЛИФИКАЦИЯ 1 СОФИЯ

МЪЖЕ КВАЛИФИКАЦИЯ 1 ВАРНА

Снимка Светозар Добричков