15-годишните юноши 18-и в Европа след три победи, равен и две загуби

15-годишните юноши 18-и в Европа след три победи, равен и две загуби

Националният отбор по водна топка във възраст мъже U15 завърши на 18-о място на европейското първенство в Подгорица. Съставът, воден от Найден Найденов и Орлин Тодоров, записа победа (15-7 срещу Литва), равен (9-9 с Молдова) и загуба (6-17 от Малта) в групата. Така в Топ 16 продължиха Малта и Молдова (с по-добра голова разлика).
След това в групата за разпределение на местата от 17-о до 25-о българските момчета последователно спечелиха срещу Ирландия с 20-2 и Украйна с 13-8. А в мача за 17-18 място отстъпиха драматично пред Франция с 6-7, след като в средата на третата част водеха с 5-3.
Ето какво написа в профила си във Фейсбук старши треньорът Найден Найденов:
По-добрата голова разлика на Молдова ги класира една група напред. Искам да изкажа своята благодарност за подкрепата на БФВТ за предоставената възможност и на всички колеги – треньори, които ни подкрепяха докато бяхме тук независимо от изхода на мача. Както и на всички родители и близки, които присъстваха тук с нас, и тези, които бяха пред телевизорите. Но най-вече искам да благодаря на състезателите, които тренират в доста различни условия от тези в Европа. Да им благодаря за това, че представиха нашата България повече от достойно, за това, че се опитаха да спазват всички указания без съмнения, както и за отдадеността им към водната топка, за дисциплината, която показаха тук и за спортния им хъс, и дух, който показа малкият български отбор на голямата сцена!
Предстоящите две години са от най-голямо значение за развитието на тези състезатели, като ще им предстои квалификация за 17-годишни за европейско първенство.
Браво, момчета! Гордеем се с вас!